Я до вас сьогодні із двома рецептами: рецептом цукрового печива і німецького млинця, який мої дітки дуже люблять їсти на сніданок.
Ви любите продукцію Марти Стюарт? Бо я люблю не лише всілякі скрапові знаряддя, а й випробовувати переписи із її сайту. Одним таким нині й поділюся.
Складники: 2 скл муки, 1 ч л порошку до печива, 1/2 ч л солі, 1/4 ч л соди, 8 ст л масла (110 г), 1,5 скл цукру (можна менше), 1 яйце, 1 ч л ванільного екстракту (якщо нема, можна пропустити), 1/4 скл сметани (60 мл).
Приготування: Змішайте сухі складники в окремій мисці (мука, порошок до печива, сода, сіль). В іншій мисці збийте масло з цукром до пухкості, додайте яйце та ванільний екстракт і знову трохи збийте. Всипте половину сухих складників, перемішайте, тоді додайте сметану й решту сухих складників. Вимішайте до однорідності. Викладіть кульки з тіста (ми просто ложкою накладали) на відстані одна від одної на незмащену бляшку. Можна посипати цукром (ми не посипали). Випікайте при 180 С, поки краї не стануть рум'яними. Я випікала протягом 10-12 хвилин, за переписом мало бути 20, але в мене вони вже після 12 хвилин були готовими.
Оскільки я пекла з дітками, то в мене тісто вийшло трошки завогке, але на смак то жодним чином не вплинуло. ;)
Складники дуже прості: 2 яйця, 1/2 скл молока, 1/2 скл муки, 1 ч л цукру, 1/2 ч л солі. Змішати вологі складники, додати сухі, вимішати до однорідності й дати трохи постояти. Нагріти духовку до 215 C і випікати 12-15 хвилин у скляній або керамічній формі, добре змащеній маслом. Для трьох своїх діток я подвоюю складники, а для всієї сім'ї - потроюю. Їсти можна на солодко, посипавши цукром пудрою або кленовим сиропом.
А ще можна не давати цукру, а дати натомість кусочки шинки та сиру. Так теж дуже смачно.
Ми завжди женемся за чимось вишуканим, багатокомпонентним, а тут так просто і апетитно, по-домашньому... Одним словом ням-ням...
ReplyDeleteдля мене млинці то чомусь завжди смажене щось ))) треба спробувати спекти, але точно буду до нього щось давати, шинка і сир то якраз моє :)
ReplyDelete