Доброго дня, мої Чудові!
Сьогодні я до вас знову зі смакотою, але не шоколадною, а банановою. Я вже писала, що страшенно люблю експерименти. І вчора теж не робила винятків і для своїх колядників спекла ось таку запашну смакоту. Кексик чудово печеться, чудово витягається із форми, а пахне просто неймовірно! Ну і на смак чудовий, ніжний. Мені сподобався тим, що він не схожий на так званий банановий хліб. І не втрималася я, аби не поділитися з вами рецептом.
На фото мій кексик до і після того, як я полила його глазур'ю.
Складники: 3 скл муки, 2 ч л харчової соди (я дала порошку до печива, бо не люблю соди), 1/2 ч л солі, 230 г масла, 2 скл цукру, 2 ч л ванільного екстракту, 2 яйця, 1 3/4 скл бананового пюре (~4 банани), 1 скл сметани або несолодкого йогурту (у мене не було, то я додала кефір).
Інструкція: Нагріваємо піч до 350 F (180 С). Змішуємо муку, соду та сіль. В окремій мисці збиваємо масло, поступово додаємо цукор. Далі додаємо ваніль, і по одному вбиваємо яйця, щоразу перемішуючи. Додаємо половину сухих складників і перемішуємо. Тепер додаємо сметану, перемішуємо, і всипаємо решту сухих складників. Добре змастіть форму для кексів, викладіть у неї тісто й запікайте 65-75 хвилин або поки зубочистка не виходитиме сухою. Після 30 хвилин випікання, перевірте чи не занадто швидко зарум'янився кекс і при потребі накрийте його фольгою. Витягнувши кекс із духовки, дайте йому постояти 10 хв перед тим, як витягати із форми.
Якщо маєте час, то після того як кекс вистигне, обгорніть його плівкою і дайте так постояти через ніч. Наступного дня кекс буде ще смачніший. Полийте шоколадною або лимонно-цукровою глазур'ю. Смачного! джерело
Інструкція: Нагріваємо піч до 350 F (180 С). Змішуємо муку, соду та сіль. В окремій мисці збиваємо масло, поступово додаємо цукор. Далі додаємо ваніль, і по одному вбиваємо яйця, щоразу перемішуючи. Додаємо половину сухих складників і перемішуємо. Тепер додаємо сметану, перемішуємо, і всипаємо решту сухих складників. Добре змастіть форму для кексів, викладіть у неї тісто й запікайте 65-75 хвилин або поки зубочистка не виходитиме сухою. Після 30 хвилин випікання, перевірте чи не занадто швидко зарум'янився кекс і при потребі накрийте його фольгою. Витягнувши кекс із духовки, дайте йому постояти 10 хв перед тим, як витягати із форми.
Якщо маєте час, то після того як кекс вистигне, обгорніть його плівкою і дайте так постояти через ніч. Наступного дня кекс буде ще смачніший. Полийте шоколадною або лимонно-цукровою глазур'ю. Смачного! джерело
Якщо вам подобається така шоколадна глазур, то ось як роблю її я.
Складники: 1 скл цукру (я використовую тростинний), 1/2 скл какао, 100 г масла, 2 ст л молока. Ростопіть масло, додайте молоко. Розітріть цукор із какао та додайте в розтоплене масло. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Зніміть із вогню майже одразу, як з'являться бульбашки. Дайте кілька хвилин вистигнути, але не надто довго, бо ця глазур застигає досить швидко. Полийте готовий виріб. Насолоджуйтеся кольором та блиском! Ну і смачного ;) Моїм діткам треба варити ще додатково глазурі, бо вони люблять її їсти так, без випічки. )))
Складники: 1 скл цукру (я використовую тростинний), 1/2 скл какао, 100 г масла, 2 ст л молока. Ростопіть масло, додайте молоко. Розітріть цукор із какао та додайте в розтоплене масло. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Зніміть із вогню майже одразу, як з'являться бульбашки. Дайте кілька хвилин вистигнути, але не надто довго, бо ця глазур застигає досить швидко. Полийте готовий виріб. Насолоджуйтеся кольором та блиском! Ну і смачного ;) Моїм діткам треба варити ще додатково глазурі, бо вони люблять її їсти так, без випічки. )))
Солодкого вам настрою!
Неймовірно гарно і апетитно виглядає!!! Дякую за рецепт!!!
ReplyDeleteя хочу таке їсти!!!
ReplyDeleteдякую!!!
мм, мені аж слинка потекла :)