Блог-хоп TM Lesia Zgharda та Київського скрап-клубу "Зимові спогади"... TM Lesia Zgharda and Kiev Scrapclub BLOG HOP

Доброго ранку, мої Любі!

Вітаю вас зі світлим святлом Богоявлення! Цей день радісний і сумний водночас, адже із ним завершується цикл радісних зимових свят. Але так, як у Різдві переплетені радість і смуток, так само і в Богоявленні вони тісно переплетені, як і все в нашому житті, зрештою. Як би ми знали, що таке радість і щастя, якби часом не доводилося переживати сумні моменти?

Я ж для вас сьогодні маю чудову новину! Зібралися дві чудові команди дизайнерів TM Lesia Zgharda і Київського Скрап Клубу й вирішили продовжити святковий настрій. І не просто продовжити свято, а ще й роздати подарунки. Найкращим для такого задуму є проведення спільного Блог-хопу. Що воно таке? Це така собі блогова вечірка, де ви маєте можливість відвідати цілий ряд блогів чудових творчих особистостей, познайомитися з ними трохи ближче, довідатися якісь цікаві факти, залишити в блогах коментарі, а за це отримати шанс на виграш подарунків. Темою цього Блог-хопу є зимові спогади:

Я страшенно люблю зимові свята, але через те, що я живу за сотні кілометрів від своїх батьків, мені завжди важко дається ця відстань саме в цей період. Тому, щоби трошки себе розвеселити, я шукаю нові цікаві переписи й слухаю багато-багато колядок та щедрівок. От і сьогодні я вирішила з вами поділитися новим улюбленим переписом, який відкрила для себе на саме Різдво. Така вже в мене натура, що я дуже люблю експериментувати на кухні. І коли запрошую гостей, майже ніколи не готую перевірені страви, а шукаю щось таке, чого я ще не робила. Цього року я вперше запікала індика, невеликого, 7-микілограмового. І тут ніяк не обійшлося без експериментів, бо я вирішила його покрити солодким кленовим сиропом. Індик вдався неймовірно смачним!

А на десерт я спекла ідеальний шоколадний кекс, рецептом якого вирішила поділитися з вами.
*   *   *
Отже, "мокрі" складники: 230 г масла, 3 скл цукру, 250 мл сметани, 6 яєць, 1 ч л ванільного екстракту. Сухі складники: 2 i 1/4 скл муки, 3/4 скл какао, 1 ч л порошку до печива. Перепис: нагріваємо піч до 325 F (~163 C). Перетерти масло з цукром, додати смати й добре вимішати. Вбити яйця поступово, щоразу добре вимішуючи. (Можна по одному, можна по два.) Додати екстракт ванілі. Змішати окремо сухі складники. Всипати половину до "мокрих" складників, вимішати, тоді всипати решту сухих складників і ще раз вимішати. Тепер тісто можна викласти у добре змащену жиром та присипану мукою форму. Випікати 1 год 15 хв. Можна й менше, але протягом першої години піч не відчиняти. Кекс готовий, якщо зубочистка виймається сухою. Вийміть із печі та дайте вистигнути 15 хв. Я витягаю з форми після 10 хв. Тоді ще дати трохи вистигнути. Далі можна полити шоколадною помадкою або посипати цукровою пудрою. Зберігається чудово протягом тижня (якщо не з'їдять швидше). Смачного!


Окрім цікавих історій та переписів, ми з дівчатами вирішили поділитися з вами картинками наших улюблених релізів штампів TM Lesia Zgharda. Адже у всіх бувають улюблені колеції, от і в нас також є. Хоч цей реліз зовсім не новий, і кожен реліз у TM Lesia Zgharda дуже красивий, мені надзвичайно подобається цей реліз, а особливо ось ця колекція штампів.
І хоч вони зимові, я бачу зірочку й кулю абсолютно універсальними штампами, які можна застосувати в створенні валентинок, весняних та літніх листівок. Я невдовзі покажу вам у своєму блозі листівки й ви зрозумієте, що я маю рацію.

До речі, ви можете виграти один зі штампів із мого улюбленого релізу, якщо залишите коментар під цією публікацією, а також підпишетеся на блоги TM Lesia Zgharda і Київського Скрап Клубу.

Якщо ж не полінуєтеся й пройдетеся по всіх зупинках нашої блогової вечірки та залишите на кожній свій коментар, то ви отримаєте шанс виграти ще 11 додаткових призів, які будуть розіграні в блогах дизайнерів, а також головний приз - сертифікат у магазин TM Lesia Zgharda:

Ось список усіх блогів, що беруть участь у нашому Блог-хопі: 
6. Лілюська (ви зараз тут)
12. Galachko
14. Юля М
16. Инна

Докладніше із правилами Блог-хопу ви можете ознайомитися в блозі TM Lesia Zgharda

Обов'язково візьміть участь у блог-хопі, адже призи такі, що ви анітрохи не пошкодуєте, що взяли участь. Та й блоги у майстринь неймовірно цікаві та повні натхнення! Бажаю вам святкового настрою і чудово провести час!

62 comments

  1. Спасибо за рецепт! Если мой сынок-юла даст за него взяться, обязательно опробую!
    Штампы чудесные, действительно могут быть универсальными! Спасибо за блог-хоп затею!)))

    ReplyDelete
  2. кекс такой, что сразу слюнки потекли ))) и я тоже стараюсь на праздники сделать что-то новенькое, что еще не готовила и моя семья не пробовала...

    ReplyDelete
  3. Спасибо за рецепт кексика! Люблю выпечку)) А штампы очень понравились, узорчатые, с завитушками, круть!))

    ReplyDelete
  4. кекс просто - ах!!!
    Штампы Леси я очень люблю:)

    ReplyDelete
  5. Виглядає дуже смачно!!!) Дякую за рецепт!! Я теж люблю готувати щось нове і смачненьке на свята!!!)

    ReplyDelete
  6. Який смаколик смачнющий на фото, дякую за рецептик, та й від фото індика не відмовились би з рецептиком))

    ReplyDelete
  7. Як апетитно все описано і виглядає (треба піти щось перехопити)!!!
    Дякую за чудовий рецепт і за пригощання!!!

    ReplyDelete
  8. Дуже дякую,за рецептик!!!Люблю смачненьке до чаю))))
    Штампики дійсно чудові!!!!

    ReplyDelete
  9. Как вкусно выглядит! Даже слюнки потекли))))

    ReplyDelete
  10. о, я обожаю все шоколадное ))) спасибо за рецепт! штампы замечательные!

    ReplyDelete
  11. Обов*язково спробую рецепт
    і надіюсь штампики теж прикуплю :)

    ReplyDelete
  12. Представляю, какой вкуснючий кексик, спасибо.

    ReplyDelete
  13. Ух, кекс какой вкуснючий!!!! Надо попробовать :))))

    ReplyDelete
  14. кекс конечно шикарный )))) и штампы такие красивые - деликатные :)))

    ReplyDelete
  15. ням-ням-ням, какая вкусняшкаааа! а я все хочу штоллен опробовать, да руки не доходят. а релиз этот потрясный. очень тонкий и изысканный. у меня олень есть, я от него без ума

    ReplyDelete
  16. Ух ты, какая молодец, я страшная сладкоежка, обожаю печь!

    ReplyDelete
  17. присоединяюсь к предыдущему оратору))) тоже обожаю сладкое, особенно шоколад. При виде вашего восхитительного кексика прямо слюнки потекли)))

    ReplyDelete
  18. Очень жаль, что вы не можете быть со своей семьей на праздники. Это действительно особое время. У меня родители живут рядышком, я и представить не могу, чтобы они были далеко.... И наша семья очень любит индюка. Правда вот последний раз пекли утку - вкуснотище!

    ReplyDelete
  19. прикольно! вперше бачу блог-хоп на "наших" просторах, з задоволенням погуляю, подивлюсь на красу!

    ReplyDelete
  20. Как аппетитно! Аж слюнки потекли!

    ReplyDelete
  21. Очень тяжело , когда родные далеко от тебя в такие праздники . У меня старший учится и живёт в другом городе . Этот Новый год мы встречали с ним по скайпу . Из-за погодных условий он не смог добраться домой . Даже готовили новогоднее угощение по телефону .

    ReplyDelete
  22. кекс очень аппетитный. Обязательно сделаю..

    ReplyDelete
  23. Спасибо за рецепт)) Люблю шоколадную выпечку))

    ReplyDelete
  24. Яке смачненьке фото! Ням! Дякую за рецепт!

    ReplyDelete
  25. Аж слинка потікла, а я ж тільки чаю попила, тепер кекса хочеться, такий класний на фото.

    ReplyDelete
  26. До речі, коли попадаю в новий (незнайомий для мене) блог, завжди звертаю увагу на назву. Дуже гарна в вас назва блогу.

    ReplyDelete
  27. Кексик аппетитненький))))) Я тоже далеко от родителей и в такие праздники как Рождество, Крещение, Пасха особенно остро ощущается многокилометровое расстояние с ними...

    ReplyDelete
  28. Дякую, за рецепт кекса) Ідея про блог хоп - чудова, їду далі по блогам))) Лілюська, твій був перший)))

    ReplyDelete
  29. Спасибо за рецепт кекса, а штампы красотища!)

    ReplyDelete
  30. Від цих штампів в мене просто подих перехоплює. Краса неймовірна! Колись мріяла вишити щось подібне, тепер мрію творити щось скрапове візерунчато-невагоме. Дякую за щемливу розповідь про Різдво. Теж люблю слухати колядки і щедрівки.

    ReplyDelete
  31. Дякую Лілюсь за рецепт. Якраз шукала чогось новенького-смачненького. Якраз цього року ми справляли всі свята без молодшої сестри, то так сумно... І буду з нетерпінням чекати, як ти використаєш кулю в не новорічних роботах... Маю таку і чогось ніде її не можу прилаштувати.

    ReplyDelete
  32. Дякую за смаколик, до речі, вперше стикаюся з словом "перепис" у значенні "рецепт". Треба своїм ласунам такого спекти)

    ReplyDelete
  33. Аааа... мне нельзя даже смотреть на такие фото с шоколадом! Я невыносимая сладкоежка)))))) Спасибо за рецептик))))

    ReplyDelete
  34. Дуже красивий реліз. Дякую за можливість.

    ReplyDelete
  35. Выглядит оппетитно)))

    ReplyDelete
  36. Нямочки! Спасибо за рецептик!!!

    ReplyDelete
  37. Как аппетитно))) А штампики- мечта!!!!! Спасибо за шанс!

    ReplyDelete
  38. Дякую за чудову розповідь і рецепт!

    ReplyDelete
  39. Лілічка, дуже цікавий пост! Рецепт закинула у копілочку - обов'язково спробую. Я теж крім перевірених рецептів, люблю пробувати щось новеньке!!!
    А штампи просто захопили - дуже гарні!!!
    Успіхів!!!

    ReplyDelete
  40. дякую за смачний рецептик!!! штампик ялиночка крутезний!!!!

    ReplyDelete
  41. Спасибки за рецептик, заберу в свои закрома, люблю использовать проверенные рецепты, хотя придумала и пару своих)

    ReplyDelete
  42. І я обожнюю новорічні свята!
    Такий гарний кекс =)) Дякую за рецептик =)

    ReplyDelete
  43. Как классно! Я с вами!! а кекс бесподобен!

    ReplyDelete
  44. И я с вами!Кекс впечатляет! Спасибо за рецепт!

    ReplyDelete
  45. Выглядит очень аппетитно. Обязательно воспользуюсь рецептом)))

    ReplyDelete
  46. дякую за рецептик! Чоловік мене завжди просить щось смачненьке до чаю спекти, буду мати ще один рецептик в запасі :)

    ReplyDelete
  47. Дякую за рецепт! Обов*язково спечу цей кексик! Адже я дуже люблю шоколадні в шоколаді з шоколадом смаколики

    ReplyDelete
  48. И я с вами! Спасибо за рецепт!

    ReplyDelete
  49. кекс выглядит обалденно вкусно!!! спасибо за рецепт!

    ReplyDelete
  50. Авантюристка! ))) Наважитись на експеримент, коли на порозі гості стоять)))
    Навіть кексиком запахло від такого фото! Дякую за рецепт)
    Візерунки на штампах чудові)

    ReplyDelete
  51. У мене з приготуванням також прикольна штука виходить - "первый блин не комом", а от наступні гірші за перший раз! От така дивина!
    На свята також сумую за батьками!
    Як же мені подобаються ці штампи, вони неймовірно гарні!

    ReplyDelete
  52. Спасибо большое за рецепт! Очень люблю шоколад и все что с ним связано)) Обязательно попробую.

    ReplyDelete
  53. Кекс... прощай фигура.Такой соблазнительный...

    ReplyDelete
  54. спасибо за рецепт! обязательно попробую испечь для своего студента

    ReplyDelete
  55. Штампики очень красивые. Спасибо за рецепт и за возможность выиграть кусочек красоты.

    ReplyDelete
  56. Лілечко, що ж ти робиш? Просто дивитися на таке апетитне фото неможливо, побігла таки до холодильника)) Питаннячко - а що таке перепеси, це рецепти?
    А штампи крутяцькі..

    ReplyDelete
  57. Рецепт утащила в копилку, огромное спасибо!) Поучаствую в интересном блог-хопе, спасибо за возможность!

    ReplyDelete
  58. Лілю, дякую за чудовий пост, важливі думки, смачні поради і смішні моменти (про кекс, який стоятиме тиждень:)). Я вже зовсім наприкінці вечірки забігла, але дуже дякую організаторам і надіюсь на удачу:)
    І бажаю тобі мати можливість якнайчастіше бачитись з рідними людьми!

    ReplyDelete
  59. М....... Какой аппетитный кексик :)

    ReplyDelete
  60. А-а-а,какой кекс!!!!!!Шоколадный!!!!!!!Мечта!!Спасибо,рецепт обязательно запишу,попробую испечь.Штампы очень нравятся!Спасибо за возможность продлить НГнастроение и интересный блогхоп!

    ReplyDelete
  61. Извините, все ссылки здесь http://www.liveinternet.ru/users/4074735/post351996695//

    ReplyDelete

Щиро дякую за ваші коментарі!! Обожнюю їх читати!
Thank you for your comments!! I love reading them!