Доброго ранку, мої Любі!
Вітаю вас зі світлим святлом Богоявлення! Цей день радісний і сумний водночас, адже із ним завершується цикл радісних зимових свят. Але так, як у Різдві переплетені радість і смуток, так само і в Богоявленні вони тісно переплетені, як і все в нашому житті, зрештою. Як би ми знали, що таке радість і щастя, якби часом не доводилося переживати сумні моменти?
Я ж для вас сьогодні маю чудову новину! Зібралися дві чудові команди дизайнерів TM Lesia Zgharda і Київського Скрап Клубу й вирішили продовжити святковий настрій. І не просто продовжити свято, а ще й роздати подарунки. Найкращим для такого задуму є проведення спільного Блог-хопу. Що воно таке? Це така собі блогова вечірка, де ви маєте можливість відвідати цілий ряд блогів чудових творчих особистостей, познайомитися з ними трохи ближче, довідатися якісь цікаві факти, залишити в блогах коментарі, а за це отримати шанс на виграш подарунків. Темою цього Блог-хопу є зимові спогади:
Я страшенно люблю зимові свята, але через те, що я живу за сотні кілометрів від своїх батьків, мені завжди важко дається ця відстань саме в цей період. Тому, щоби трошки себе розвеселити, я шукаю нові цікаві переписи й слухаю багато-багато колядок та щедрівок. От і сьогодні я вирішила з вами поділитися новим улюбленим переписом, який відкрила для себе на саме Різдво. Така вже в мене натура, що я дуже люблю експериментувати на кухні. І коли запрошую гостей, майже ніколи не готую перевірені страви, а шукаю щось таке, чого я ще не робила. Цього року я вперше запікала індика, невеликого, 7-микілограмового. І тут ніяк не обійшлося без експериментів, бо я вирішила його покрити солодким кленовим сиропом. Індик вдався неймовірно смачним!
А на десерт я спекла ідеальний шоколадний кекс, рецептом якого вирішила поділитися з вами.
Вітаю вас зі світлим святлом Богоявлення! Цей день радісний і сумний водночас, адже із ним завершується цикл радісних зимових свят. Але так, як у Різдві переплетені радість і смуток, так само і в Богоявленні вони тісно переплетені, як і все в нашому житті, зрештою. Як би ми знали, що таке радість і щастя, якби часом не доводилося переживати сумні моменти?
Я ж для вас сьогодні маю чудову новину! Зібралися дві чудові команди дизайнерів TM Lesia Zgharda і Київського Скрап Клубу й вирішили продовжити святковий настрій. І не просто продовжити свято, а ще й роздати подарунки. Найкращим для такого задуму є проведення спільного Блог-хопу. Що воно таке? Це така собі блогова вечірка, де ви маєте можливість відвідати цілий ряд блогів чудових творчих особистостей, познайомитися з ними трохи ближче, довідатися якісь цікаві факти, залишити в блогах коментарі, а за це отримати шанс на виграш подарунків. Темою цього Блог-хопу є зимові спогади:
Я страшенно люблю зимові свята, але через те, що я живу за сотні кілометрів від своїх батьків, мені завжди важко дається ця відстань саме в цей період. Тому, щоби трошки себе розвеселити, я шукаю нові цікаві переписи й слухаю багато-багато колядок та щедрівок. От і сьогодні я вирішила з вами поділитися новим улюбленим переписом, який відкрила для себе на саме Різдво. Така вже в мене натура, що я дуже люблю експериментувати на кухні. І коли запрошую гостей, майже ніколи не готую перевірені страви, а шукаю щось таке, чого я ще не робила. Цього року я вперше запікала індика, невеликого, 7-микілограмового. І тут ніяк не обійшлося без експериментів, бо я вирішила його покрити солодким кленовим сиропом. Індик вдався неймовірно смачним!
А на десерт я спекла ідеальний шоколадний кекс, рецептом якого вирішила поділитися з вами.
* * *
Отже, "мокрі" складники: 230 г масла, 3 скл цукру, 250 мл сметани, 6 яєць, 1 ч л ванільного екстракту. Сухі складники: 2 i 1/4 скл муки, 3/4 скл какао, 1 ч л порошку до печива. Перепис: нагріваємо піч до 325 F (~163 C). Перетерти масло з цукром, додати смати й добре вимішати. Вбити яйця поступово, щоразу добре вимішуючи. (Можна по одному, можна по два.) Додати екстракт ванілі. Змішати окремо сухі складники. Всипати половину до "мокрих" складників, вимішати, тоді всипати решту сухих складників і ще раз вимішати. Тепер тісто можна викласти у добре змащену жиром та присипану мукою форму. Випікати 1 год 15 хв. Можна й менше, але протягом першої години піч не відчиняти. Кекс готовий, якщо зубочистка виймається сухою. Вийміть із печі та дайте вистигнути 15 хв. Я витягаю з форми після 10 хв. Тоді ще дати трохи вистигнути. Далі можна полити шоколадною помадкою або посипати цукровою пудрою. Зберігається чудово протягом тижня (якщо не з'їдять швидше). Смачного!
Окрім цікавих історій та переписів, ми з дівчатами вирішили поділитися з вами картинками наших улюблених релізів штампів TM Lesia Zgharda. Адже у всіх бувають улюблені колеції, от і в нас також є. Хоч цей реліз зовсім не новий, і кожен реліз у TM Lesia Zgharda дуже красивий, мені надзвичайно подобається цей реліз, а особливо ось ця колекція штампів.

Отже, "мокрі" складники: 230 г масла, 3 скл цукру, 250 мл сметани, 6 яєць, 1 ч л ванільного екстракту. Сухі складники: 2 i 1/4 скл муки, 3/4 скл какао, 1 ч л порошку до печива. Перепис: нагріваємо піч до 325 F (~163 C). Перетерти масло з цукром, додати смати й добре вимішати. Вбити яйця поступово, щоразу добре вимішуючи. (Можна по одному, можна по два.) Додати екстракт ванілі. Змішати окремо сухі складники. Всипати половину до "мокрих" складників, вимішати, тоді всипати решту сухих складників і ще раз вимішати. Тепер тісто можна викласти у добре змащену жиром та присипану мукою форму. Випікати 1 год 15 хв. Можна й менше, але протягом першої години піч не відчиняти. Кекс готовий, якщо зубочистка виймається сухою. Вийміть із печі та дайте вистигнути 15 хв. Я витягаю з форми після 10 хв. Тоді ще дати трохи вистигнути. Далі можна полити шоколадною помадкою або посипати цукровою пудрою. Зберігається чудово протягом тижня (якщо не з'їдять швидше). Смачного!
Окрім цікавих історій та переписів, ми з дівчатами вирішили поділитися з вами картинками наших улюблених релізів штампів TM Lesia Zgharda. Адже у всіх бувають улюблені колеції, от і в нас також є. Хоч цей реліз зовсім не новий, і кожен реліз у TM Lesia Zgharda дуже красивий, мені надзвичайно подобається цей реліз, а особливо ось ця колекція штампів.

І хоч вони зимові, я бачу зірочку й кулю абсолютно універсальними штампами, які можна застосувати в створенні валентинок, весняних та літніх листівок. Я невдовзі покажу вам у своєму блозі листівки й ви зрозумієте, що я маю рацію.
До речі, ви можете виграти один зі штампів із мого улюбленого релізу, якщо залишите коментар під цією публікацією, а також підпишетеся на блоги TM Lesia Zgharda і Київського Скрап Клубу.
Якщо ж не полінуєтеся й пройдетеся по всіх зупинках нашої блогової вечірки та залишите на кожній свій коментар, то ви отримаєте шанс виграти ще 11 додаткових призів, які будуть розіграні в блогах дизайнерів, а також головний приз - сертифікат у магазин TM Lesia Zgharda:
До речі, ви можете виграти один зі штампів із мого улюбленого релізу, якщо залишите коментар під цією публікацією, а також підпишетеся на блоги TM Lesia Zgharda і Київського Скрап Клубу.
Якщо ж не полінуєтеся й пройдетеся по всіх зупинках нашої блогової вечірки та залишите на кожній свій коментар, то ви отримаєте шанс виграти ще 11 додаткових призів, які будуть розіграні в блогах дизайнерів, а також головний приз - сертифікат у магазин TM Lesia Zgharda:
3. Ольга Коба
5. Lenichka
6. Лілюська (ви зараз тут)
7. Alenyosha
12. Galachko
13. Таня Рязанова
14. Юля М
15. Адриася
16. Инна
17. Катя Чудинова
Докладніше із правилами Блог-хопу ви можете ознайомитися в блозі TM Lesia Zgharda.
Обов'язково візьміть участь у блог-хопі, адже призи такі, що ви анітрохи не пошкодуєте, що взяли участь. Та й блоги у майстринь неймовірно цікаві та повні натхнення! Бажаю вам святкового настрою і чудово провести час!
Обов'язково візьміть участь у блог-хопі, адже призи такі, що ви анітрохи не пошкодуєте, що взяли участь. Та й блоги у майстринь неймовірно цікаві та повні натхнення! Бажаю вам святкового настрою і чудово провести час!
Спасибо за рецепт! Если мой сынок-юла даст за него взяться, обязательно опробую!
ReplyDeleteШтампы чудесные, действительно могут быть универсальными! Спасибо за блог-хоп затею!)))
кекс такой, что сразу слюнки потекли ))) и я тоже стараюсь на праздники сделать что-то новенькое, что еще не готовила и моя семья не пробовала...
ReplyDeleteСпасибо за рецепт кексика! Люблю выпечку)) А штампы очень понравились, узорчатые, с завитушками, круть!))
ReplyDeleteкекс просто - ах!!!
ReplyDeleteШтампы Леси я очень люблю:)
Виглядає дуже смачно!!!) Дякую за рецепт!! Я теж люблю готувати щось нове і смачненьке на свята!!!)
ReplyDeleteЯкий смаколик смачнющий на фото, дякую за рецептик, та й від фото індика не відмовились би з рецептиком))
ReplyDeleteЯк апетитно все описано і виглядає (треба піти щось перехопити)!!!
ReplyDeleteДякую за чудовий рецепт і за пригощання!!!
Дуже дякую,за рецептик!!!Люблю смачненьке до чаю))))
ReplyDeleteШтампики дійсно чудові!!!!
Как вкусно выглядит! Даже слюнки потекли))))
ReplyDeleteо, я обожаю все шоколадное ))) спасибо за рецепт! штампы замечательные!
ReplyDeleteОбов*язково спробую рецепт
ReplyDeleteі надіюсь штампики теж прикуплю :)
Представляю, какой вкуснючий кексик, спасибо.
ReplyDeleteУх, кекс какой вкуснючий!!!! Надо попробовать :))))
ReplyDeleteкекс конечно шикарный )))) и штампы такие красивые - деликатные :)))
ReplyDeleteням-ням-ням, какая вкусняшкаааа! а я все хочу штоллен опробовать, да руки не доходят. а релиз этот потрясный. очень тонкий и изысканный. у меня олень есть, я от него без ума
ReplyDeleteУх ты, какая молодец, я страшная сладкоежка, обожаю печь!
ReplyDeleteприсоединяюсь к предыдущему оратору))) тоже обожаю сладкое, особенно шоколад. При виде вашего восхитительного кексика прямо слюнки потекли)))
ReplyDeleteОчень жаль, что вы не можете быть со своей семьей на праздники. Это действительно особое время. У меня родители живут рядышком, я и представить не могу, чтобы они были далеко.... И наша семья очень любит индюка. Правда вот последний раз пекли утку - вкуснотище!
ReplyDeleteприкольно! вперше бачу блог-хоп на "наших" просторах, з задоволенням погуляю, подивлюсь на красу!
ReplyDeleteКак аппетитно! Аж слюнки потекли!
ReplyDeleteОчень тяжело , когда родные далеко от тебя в такие праздники . У меня старший учится и живёт в другом городе . Этот Новый год мы встречали с ним по скайпу . Из-за погодных условий он не смог добраться домой . Даже готовили новогоднее угощение по телефону .
ReplyDeleteкекс очень аппетитный. Обязательно сделаю..
ReplyDeleteСпасибо за рецепт)) Люблю шоколадную выпечку))
ReplyDeleteШикарный кексик)
ReplyDeleteЯке смачненьке фото! Ням! Дякую за рецепт!
ReplyDeleteАж слинка потікла, а я ж тільки чаю попила, тепер кекса хочеться, такий класний на фото.
ReplyDeleteДо речі, коли попадаю в новий (незнайомий для мене) блог, завжди звертаю увагу на назву. Дуже гарна в вас назва блогу.
ReplyDeleteКексик аппетитненький))))) Я тоже далеко от родителей и в такие праздники как Рождество, Крещение, Пасха особенно остро ощущается многокилометровое расстояние с ними...
ReplyDeleteДякую, за рецепт кекса) Ідея про блог хоп - чудова, їду далі по блогам))) Лілюська, твій був перший)))
ReplyDeleteСпасибо за рецепт кекса, а штампы красотища!)
ReplyDeleteВід цих штампів в мене просто подих перехоплює. Краса неймовірна! Колись мріяла вишити щось подібне, тепер мрію творити щось скрапове візерунчато-невагоме. Дякую за щемливу розповідь про Різдво. Теж люблю слухати колядки і щедрівки.
ReplyDeleteДякую Лілюсь за рецепт. Якраз шукала чогось новенького-смачненького. Якраз цього року ми справляли всі свята без молодшої сестри, то так сумно... І буду з нетерпінням чекати, як ти використаєш кулю в не новорічних роботах... Маю таку і чогось ніде її не можу прилаштувати.
ReplyDeleteДякую за смаколик, до речі, вперше стикаюся з словом "перепис" у значенні "рецепт". Треба своїм ласунам такого спекти)
ReplyDeleteАааа... мне нельзя даже смотреть на такие фото с шоколадом! Я невыносимая сладкоежка)))))) Спасибо за рецептик))))
ReplyDeleteДуже красивий реліз. Дякую за можливість.
ReplyDeleteВыглядит оппетитно)))
ReplyDeleteНямочки! Спасибо за рецептик!!!
ReplyDeleteКак аппетитно))) А штампики- мечта!!!!! Спасибо за шанс!
ReplyDeleteДякую за чудову розповідь і рецепт!
ReplyDeleteЛілічка, дуже цікавий пост! Рецепт закинула у копілочку - обов'язково спробую. Я теж крім перевірених рецептів, люблю пробувати щось новеньке!!!
ReplyDeleteА штампи просто захопили - дуже гарні!!!
Успіхів!!!
дякую за смачний рецептик!!! штампик ялиночка крутезний!!!!
ReplyDeleteСпасибки за рецептик, заберу в свои закрома, люблю использовать проверенные рецепты, хотя придумала и пару своих)
ReplyDeleteІ я обожнюю новорічні свята!
ReplyDeleteТакий гарний кекс =)) Дякую за рецептик =)
Как классно! Я с вами!! а кекс бесподобен!
ReplyDeleteИ я с вами!Кекс впечатляет! Спасибо за рецепт!
ReplyDeleteВыглядит очень аппетитно. Обязательно воспользуюсь рецептом)))
ReplyDeleteдякую за рецептик! Чоловік мене завжди просить щось смачненьке до чаю спекти, буду мати ще один рецептик в запасі :)
ReplyDeleteДякую за рецепт! Обов*язково спечу цей кексик! Адже я дуже люблю шоколадні в шоколаді з шоколадом смаколики
ReplyDeleteИ я с вами! Спасибо за рецепт!
ReplyDeleteкекс выглядит обалденно вкусно!!! спасибо за рецепт!
ReplyDeleteАвантюристка! ))) Наважитись на експеримент, коли на порозі гості стоять)))
ReplyDeleteНавіть кексиком запахло від такого фото! Дякую за рецепт)
Візерунки на штампах чудові)
У мене з приготуванням також прикольна штука виходить - "первый блин не комом", а от наступні гірші за перший раз! От така дивина!
ReplyDeleteНа свята також сумую за батьками!
Як же мені подобаються ці штампи, вони неймовірно гарні!
Спасибо большое за рецепт! Очень люблю шоколад и все что с ним связано)) Обязательно попробую.
ReplyDeleteКекс... прощай фигура.Такой соблазнительный...
ReplyDeleteспасибо за рецепт! обязательно попробую испечь для своего студента
ReplyDeleteШтампики очень красивые. Спасибо за рецепт и за возможность выиграть кусочек красоты.
ReplyDeleteЛілечко, що ж ти робиш? Просто дивитися на таке апетитне фото неможливо, побігла таки до холодильника)) Питаннячко - а що таке перепеси, це рецепти?
ReplyDeleteА штампи крутяцькі..
Рецепт утащила в копилку, огромное спасибо!) Поучаствую в интересном блог-хопе, спасибо за возможность!
ReplyDeleteЛілю, дякую за чудовий пост, важливі думки, смачні поради і смішні моменти (про кекс, який стоятиме тиждень:)). Я вже зовсім наприкінці вечірки забігла, але дуже дякую організаторам і надіюсь на удачу:)
ReplyDeleteІ бажаю тобі мати можливість якнайчастіше бачитись з рідними людьми!
М....... Какой аппетитный кексик :)
ReplyDeleteА-а-а,какой кекс!!!!!!Шоколадный!!!!!!!Мечта!!Спасибо,рецепт обязательно запишу,попробую испечь.Штампы очень нравятся!Спасибо за возможность продлить НГнастроение и интересный блогхоп!
ReplyDeleteИзвините, все ссылки здесь http://www.liveinternet.ru/users/4074735/post351996695//
ReplyDelete